zondag 30 oktober 2011

29 oktober 2011 : 24ste Diepe Hel Holterbergloop, Holten 10EM

Gister was het tijd voor de 24ste editie van de Diepe Hel Holterbergloop. Ieder jaar start deze loop wisselend vanuit Nijverdal en Holten en dit jaar was Holten aan de beurt. Goed getraind en uitgerust gingen Gisella en ik rond 12:15 uur naar Holten.
Startnummertje ophalen, wat buurten met bekenden en dan op naar het onbekende.....Vorig jaar een mooie start aan de rand van Nijverdal meteen in het natuurgebied, nu in het kleine cetrum van Holten midden op een plein, het zogenaamde Kalfstermansplein. Ik stond lekker vooraan samen met CNR Rutger en had ook mijn clubgenoten van Cifla al gezien.

Om 14:30 uur was de start en ik voelde me goed. De eerste 2 km gingen heuvelaf en het was lekker rollen en echt warm worden. Gerwin haalde me in en moedigde me aan. Dan na 2,2 km de eerste echte klim. Ik kom goed vooruit, haal veel lopers in waaronder Gerwin en verrassend ook Esme en een heleboel anderen. Bovengekomen even herstellen en op naar de 5 km.

De verloren tijd door de klim in km 3 haal ik deels weer in, in km 4 en 5 en kom door in 20:02 minuten bij 5 km. Das een stuk sneller in ieder geval dan vorig jaar in Nijverdal realiseer ik me. Ik hoorde voor de start dat het parcoursrecord hier langzamer is dan in Nijverdal .....Dan lekker afdalen in km 6 en dan weer klimmen. Ik krijg wat last van mijn buik/maag inmiddels maar worstel er me nog doorheen. Dan bij km 8.....ik moet naar de kant....kan het niet houden en het voelt niet echt goed......Het ging zo lekker maar dit betekent dus dat ik een goede eindtijd wel kan vergeten. Bijna 2 minuten langs de kant en dan op naar het keerpunt. Op de terugweg zie ik Gisella. Zij moedigt me hartstochtelijk aan maar deel haar maar mee wat me is overkomen!

Het is echt zwaar nu voor me maar ik haal wel weer een gedeelte van de lopers in welke in de 2 minuten mij voorbij zijn gegaan. 10 km klok ik in 40:57 minuten (dit is zonder stop) en dit is weer langzamer dan vorig jaar. Dan bij 12,5 km als het ergste erop zit moet ik nogmaals naar de kant en weer duurt het bijna 2 minuten. Ik weet niet wat er aan de hand is. Vind het allemaal maar vreemd.....

Ik besluit dan maar om zo goed en zo kwaad als het kan de laatste 4 km uit te lopen en baal als een stekker natuurlijk. Bij 15 km vraagt een jongen of ik het allemaal nog leuk vind maar vertel hem wat me is overkomen en dat ik baal als een stekkert natuurlijk. 15 km gaat in 01:02:17 (handgeklokt) en de laatste 1100 meter breekt aan. Ik kan het niet eens opbrengen om een eindsprint in te zetten. Na 01:06:49 hand en 01:10:22 wedstrijdtijd kom ik bij de finish. Omroeper Henk besluit me om te roepen over het plein in Holten maar al hoofdschuddend kom ik over de finish.


Wat een deseptie zeg! Hoe kan dit nu? Ik bespreek na met Rutger en die verbaast zich nog over mijn handgeklokte tijd met 2 pauzes. Ook Riny uit Bemmel komt even vragen wat er met me aan de hand was want die had me de bossen in zien duiken. Als alles nu eens normaal verlopen was.....Inmiddels gaat het weer goed met mijn darmen en kan ik alles weer eten en drinken en laten we het maar als incident zien. Jammer dat dat net tijdens de Diepe Hel Holterbergloop was maar ik kom terug voor de 25ste editie in 2012! De omgeving is zo mooi en het parcours zo uitdagend dat ik wel vaste klant wil worden.

Sportieve groet,
Corné

maandag 17 oktober 2011

16-oktober-2011 : Molenhoeks Makkie, Molenhoek 10 KM

Zondag 16 oktober was het tijd voor de tweede editie van Molenhoeks Makkie in de Molenhoek net over de grens met Limburg. Vorig jaar waren we verhinderd door vakantie maar nu stonden we lekker aan de start om 10:21 uur in de vroege frisse maar zonovergoten ochtend.


We waren al lekker vroeg in den Molenhoek om te verzamelen bij Charlotte een van mijn lopers. De woensdagavondgroep van de Nijmeeegse Loopschool was vertegenwoordigd door zo'n 6 lopers. De CIFLATEN aanwezig waren niet te tellen en ook onderweg heb ik behoorlijk veel geel-zwarte tenues ingehaald.

Ik ging in het startvak voor 40-55 minuten staan en dan lekker vooraan om een zo goed mogelijke startplek te hebben. Was van plan rustig te starten gezien de zwaarte van het parcours in de eerste 5 km en dan na het beklimmen van de Heumense Schans los te gaan. In het startvak kwam ik Paul Dekker tegen en we besloten samen op te lopen. De eerte km was het al behoorlijk druk en de grote inhaalrace was begonnen. Na 1 km kwamen we in het bos aan en werden de paden smaller. Veel oneffenheden maakte dat je goed op moest letten waar je liep zodat je mogelijk geen blessures opliep. Ook waren veel lopers in een startvak gaan staan wat niet overeenkwam met de realiteit. Veel heftige klimmetjes, lange sluimerende paden licht bergop en voor je het weet ben je alweer bij km 4 en begint de beklimming van de Heumense Schans.

Hier waren al heel wat voeten overheen geweest dus flink mul zand as always. Halverwege het 5 km punt en dit gaat in 22:35. Dit is net iets langzamer dan de 4:30 min/km die ik wilde lopen maar hoop dat ik mijn winst in het tweede deel kan gaan halen als we boven zijn en de afdalingen en minder heftige klimmen gaan beginnen.
Hier loopt Paul nog bij me maar hij moest even later lossen helaas. Bovengekomen aan de Heumense Schans gaan we rechtsaf en moeten de beentjes aan het werk. We hebben echt al heel veel lopers ingehaald maar ineens is het hier een stuk rustiger en kan er tempo worden gemaakt. We lopen achter het Jachtslot Mookerheide langs richting de Biesseltsebaan. Nog even een keer rechtsaf waar de wind vol in het gezicht blaast. Wel nog een heerlijk zonnetje en muziek....maar deze muzikant heeft niet echt begrepen wat opzwepende muziek is helaas. Dan de Biesseltsebaan op en het afdalen gaat beginnen. In de verte zie ik Cecile lopen en ik snel naar haar toe om haar op de laatste klim bij te halen. Deze laatste klim was nog wel een verrassing want die ligt na zo'n 8,2 km. Bovengekomen verwacht ik dat we af gaan dalen via het verharde pad langs het Jachslot maar we duiken nogmaals het onverharde gebied in. De daling is heftig en mijn benen draaien flink rond. Dan komen we eindelijk het onverharde af en snellen we weer terug de Molenhoek in en met een erg snelle laatste km kom ik in 43:09 minuten over de finish. Een echt heerlijke negative split. Verstandig gestart en dan er tegenaan. 20:34 minuten over de tweede 5 km.

Als ik naar mijn resultaat kijk, het parcours en de resultaten van anderen kan ik meer dan tevreden zijn over mijn prestatie vandaag. Krachttraining voor de benen om nog sneller de heuvels op te komen is voor mij geen overbodige luxe denk ik. Maar de heuvels op de 7Hillsrun op 20 november is natuurlijk wel wat andere koek en gaan we er vol tegenaan. Vooral het versnellen in het tweede deel geeft me vertrouwen voor andere komende wedstrijden.

Kortom, ik ben tevree over mijn eerste Molenhoeks Makkie!

Sportieve groet,

Corné

vrijdag 14 oktober 2011

Van Weblog naar Blogspot......

Op 23 augustus 2011 kondigde weblog de migratie van mijn oude weblog www.cornevanhelteren.web-log aan. Inmiddels is het vandaag 14 oktober 2011 en zijn er nog dusdanige migratieproblemen dat de weblogs van duizenden webloggers nog steeds niet gebruikt kunnen worden. Vandaar dat ik vandaag eens de stoute schoenen aantrek en na al die jaren overstap naar blogspot. Even wennen maar vanaf vandaag ben ik dus weer te volgen.

Wat hebben we allemaal gedaan op hardloopgebied sinds 23 augustus?

Op 27 augustus stond de Zomerloop bij de Dijkrunners in Dodewaard op het programma. Ik liep er weer 5 km, het was warm en het waaide hard. De tijd was redelijk tot goed te noemen als je een PPR loopt met 19:21 minuten maar ik was toch niet geheel tevreden. Ik liep tot een km of 3 met Ton Melssen mee maar moest toen toch echt lossen. In de laatste 2 km verloor ik zo'n 25 seconden en das teveel....Misschien bij de herfstloop beter?

Op woensdagavond 14 september dan de Bruggenloop in Nijmegen. Het parcours was veranderd, de omstandigheden ideaal en de vorm goed. Ik ben met Jan Poelen en Evert Wendelaar opgelopen en zo'n 4 km bleven we bij elkaar. Km tijden waren goed, maar bij de beklimming van de Waalbrug moesten we Jan laten gaan en even later moest Evert bij mij lossen. Al met al een geslaagde loop met een lekkere eindsprint heuvelaf en een nieuw PPR in 27:24 minuten op bijna 7 km (6,97 km) met een gemiddelde km-tijd van 3:56 min/km.


Dan op 25 september naar Boxmeer voor de Maaheggenloop 10 km. Zucht..wat was het al warm 's morgens rond 11:00 uur. Wij hadden al medelij met degenen die 's middags om 14:00 uur de Posbank gingen beklimmen. Zowel Jan en ik waren weer in Boxmeer en na samen heengereden te zijn onze startnummers opgehaald te hebben dan om 11:20 uur onze start samen met de 5,5 km lopers. Het liep al met al best lekker met km's steeds net onder of boven de 4:00 min/km. Meer zat er gewoonweg echt niet in. We kwamen na 1 km op een onverhard pad tussen Boxmeer en Sambeek en omdat het een op en neertje was hadden we dat stuk van 1,5 km ook op het laatst nog. Gelukkig hadden de lopers die de 1/2e marathon liepen een extra drankpost gekregen en konden we daar gretig gebruik van maken. Bij zo'n 4 km kwamen langs een huis net buiten Sambeek en kwam net Adriaan van Loon naar buiten voor de broodnodige aanmoedigingen.

Bij het 5 km keerpunt een tussentijd van 19:48 minuten en mooi op schema voor een tijd < 40 minuten. Het werd echt werken op de weg terug maar langzaam zag ik mij weer dichter op Jan Poelen inlopen. Met nog 2,5 km te gaan lag ik slechts 10 seconden achter hem maar dit werden dan ook de zwaarste km's. Weer het onverharde op. Daar had iemand niet opgelet en een auto in laten rijden. Deze besloot ook nog eens te gaan keren wat ons een slalomactie opleverde. Dan licht heuvelop Boxmeer in en de km 8 en 9 over het onverharde in 4:05 en 4:06. Gelukkig kon ik nog versnellen en met een vlugge 3:54 min/km ging ik na precies 10,00 km over de finish in 39:59 minuten. Net geen PR maar onder deze omstandigheden.....

In 2011 nu 2 keer onder de 40 minuten gelopen (al is het maar net met 1 en 2 seconden). Maar wel 2 keer onder niet ideale omstandigheden.

In het weekend van 8/9 oktober liep ik twee wedstrijden waarvan 1 als soort van haas/tempomaker. Op zaterdag de 8e liep ik de Herfstloop bij de Dijkrunners in Dodewaard. Ik had nog een revenge van de 27 augustus in gedachten. Was helaas al een beetje verkouden maar ben er toch voor gegaan. Hard gestart en zo lang  mogelijk volgehouden kwam ik uiteindelijk in 19:10 minuten over de finish. Uitvoering goed, andere lopers langzamer als in augustus dus de verschillen waren deze keer kleiner. Zeer tevreden ben ik dan ook over deze 5 km in weer een PPR.

Op zondag de 9e had ik een aantal lopers uit mijn groep beloofd te hazen naar een 01:45:00 uur op de halve marathon van Eindhoven. We zijn met 5-en gestart en binnen 1 minuut met 4-en gefinished. 1 Loper moest helaas lossen en heeft de finish niet gehaald. Eindtijd 01:43:55. Mooi vlak parcours, jammer van de regen, en een stil publiek die ik wel probeerde op te zwepen maar wat niet altijd lukte helaas.

Mooi zweef- en genietmoment:



Zo nu op naar de 7-Heuvelenloop op 20 november. Jullie zijn weer een beetje bijgepraat over mijn wedstrijdjes en ik ben vanaf heden hier te volgen.

Sportieve groet,

Corné