zondag 13 mei 2012

13-mei-2012 : 7e Run Beuningen Run, Beuningen 5 km

Na vorige week een mooi PR te hebben gelopen op de 10 km in Bemmel vandaag naar Beuningen voor een aanval op mijn 5 km PR. Het wordt wel eens tijd na 23 maanden om dit PR uit de boeken te lopen. Diverse pogingen hebben net niet tot het gewenste resultaat geleidt helaas.
Gisteravond uit eten geweest bij de Sch(r)ans in Mook lekker aan het Grande Buffet zodat er flink wat koolhydraten opgelagen waren. Door mijn verjaardag van de week wel een training minder deze week dus als het goed is uitgeruster dan vorige week in Bemmel. Donderdag met de baantraining van CIFLA gingen de 400 metertjes perfect in zo'n 85 seconden. Ik had er dus een goed gevoel over om vandaag dan eens eindelijk onder 19 minuten te lopen.

Met een leuke vertegenwoordiging van onze groep bij Cifla (Ad, Cecile, Mirte, Evert) en ook Koen Martens en Ruud Nefkens voor de 10 km waren heel wat bekenden aanwezig in Beuningen. Helaas was ik wat laat aanwezig doordt de bewegwijzering onderweg zo goed was geregeld. Om 12:00 uru nog gauw even startnummer halen, ff kleten met Toon en Maranka die kwamen supporteren en dan warmlopen met Ad en Evert. De omstandigheden zijn prima. Half bewolkt, 12 graden en droog. Klein beetje wind maar valt mee dit jaar.

Om 12:45 uur dan de start. De 5 en de 10 km startten tegelijk. Vorig jaar had iedereen een rugnummer waardoor je het loopnummer kon onderscheiden maar dat was nu niet het geval. We knallen ervandoor en van ons groepje starten Mirte en ik het snelst. Lekker tempo pakken in de eerste km, ff draaien en keren en dan op naar de dijk. De eerste km gaat in 3:41 minuten en das mooi. Ik ga er dan vandoor en samen met een andere man loop ik richting een van de twee groepjes die zich voor ons hebben gevormd. Ik houd ook de gehele weg Koen in het zicht en das goed voor het vertrouwen. We zijn inmiddels de dijk opgeklommen en lopen nu richting het westen. De tweede km gaat in 3:50 minuten. Dat komt door de klim de dijk op. Dan al snel de dijk weer af en rond 2,5 km halen we het groepje van 3 a 4 man bij. De man met wie ik loop sluit aan maar ik voel dat het hier niet hard genoeg gaat en ga drop en drover.

Bij 3 km ziet Toon mij niet lopen. Hij is gefixeerd op Evert en Mirte en begrijpt niet dat ik daar niet bijloop. Maar ik liep ervoor. De derde km is gegaan in 3:46 minuten. Das erg goed want dit is normaal gesproken mijn zwakste km. Ik loop nu weer alleen door het Beuningse achterland (zie verslag 2011) tegen de wind in maar ben mentaal gedrevenener dan in 2011 en ga door en door. We draaien de polder uit en ik zit vlak achter het groepje voor me en Koen Martens. 4e km is gegaan in 3:49 minuten. Ik zie nu een gemiddelde km tijd op den Garmin 305 van 3:47 min/km en das net onder 19 natuurlijk. Ik besluit nog even flink aan te zetten deze km. Het is nog maar 1000 meter en dan zijn we bij de finish.
We lopen net iets anders als in 2011, slaan rechtsaf tegen de wind in en licht heuvelop, draaipunt bij rotonde en dan met wind mee terug en rechtsaf richting de finish. Toon zegt dat in 18:30 moet kunnen halen maar dat lijkt me onwaarschijnlijk. Ik knal op de finish aan en met handgeklokt 18:45 minuten kom ik over de finish. Deze km ging in 3:38 minuten! Wat een eindschot zeg. Gemiddelde km tijd uiteindelijk 3:45 minuten. De uitslag is inmiddels bekend en mijn officiele tijd is 18:44 minuten!!! Nog een seconde beter dan gedacht. Ik word 6e van de 97 deelnemers. Dezelfde plek als in 2011 met evenzoveel deelnemers.
Ik kan mijn geluk niet op zeg. Wat een mooie tijd en eindelijk, eindelijk na 23 maanden < 19 minuten!!

Sportieve groet,
Corné

zondag 6 mei 2012

06-mei-2012 : 19de Bemmelloop, Bemmel 10 km

Ik was er bij thuiskomst nog zo enthousiast over dat ik dacht vandaag aan de 39ste Bemmelloop te hebben deelgenomen maar het was pas de 19e editie. Een verslag....
Zaterdagochtend lekker gelopen bij frisse omstandigheden, 's middag lekker in de tuin gewerkt en 's avonds een feestje waar roken was toegestaan. Ik heb op een gegeven moment de buitendeur van de feestzaal eens opengezet om een beetje te luchten. Als je roken gewoonweg niet gewend bent is het echt lastig. Dus laat naar bed en vroeg weer op want de start in Bemmel was alweer om 10:30 uur.

Zondagochtend was het koud, zelfs een beetje guur met af en toe regen. Van onze groep waren Peter en Cecile er. Peter liep ook de 10 km en Cecile de 5 km. Verder best wel wat bekenden uit Bemmel van Facebook en Chat'nRun Alida en Riny. Lekker ff inlopen met Peter en dan om 10:30 uur de start. Ik sta gereed bij de Run 2 Day boog maar zie iedereen naar een punt aan de andere kant van de baan gaan. Oh shit daar is dus de start. Dit jaar loopt men met de Ipoco-chip. Beetje vreemd wel dat alleen de finshtijd wordt geregistreerd want bij de start geen matten.

De 5 en 10 km starten tegelijk maar de 5 km lopers staan buiten het sportpark gereed. We worden op weg gestuurd en mogen eerst een ronde op de baan afleggen voordat we het buitengebied ingaan. Ik kies een groepje met Riny Crul. Hij heeft aangegeven dat ze met een aantal lopers van de bod De Sprinters voor onder 40 gaan en dat zou voor mij een aanscherping van mij PR kunnen betekenen. Peter loopt vandaag net te snel en die laat ik gaan. Er staat best wel wat wind en ik ga achter Riny lopen om een beetje beschut te lopen. Verder zitten Kenneth Bouwman en Han Janssen in ons groepje. We lopen in het begin lekker van de wind af en hebben dus niet veel moeite het tempo lekker strak zo rond de 3:54-3:55 min/km te houden. Han en ik lopen op kop en de rest volgt. Dan gaan we na zo'n 4 1/2 km linksaf de uiterwaarden verder in en lopen hier flink wind tegen. Tis werken maar gelukkig blijft het tempo ongeveer gelijk. Soms wordt een gemiddelde km tijd van 3:56 minuten aangetikt maar evengoed springt deze soms weer terug naar 3:55 minuten.

5 km gaat in 19:35 minuten. Mooi op schema vooreen heel goede tijd als ik het vol kan houden met dit weer. We lopen op dit punt in op de lopers voor ons en halen zo een groepje van 4 lopers bij. Han, Kenneth en ik gaan verder met zijn drieën. Han is een goede stimulator en moedigt ons groepje goed aan om het tempo strak te houden, aan te blijven pikken en naar de lopers voor ons te kijken. Bij 7 km halen we de volgende loper bij en slaan we linksaf de dijk weer op. Hier valt de wind weer weg en hebben we deze weer in de rug gelukkig.

Hier lijkt het erop dat we een beetje stil gaan vallen en daarom besluit ik alleen ervandoor te gaan.Het gaat niet eenvoudig maar ik kan nog ligt versnellen in de laatste 2 km's en win hier nog zo'n 10 sec op het schema dat we lopen. Daar dan eindelijk de baan weer. Clemens en Cecile moedigen me aan en ook Esmé 400 meter voor de finish steekt me nog een hart onder de riem. Ik zie dat het gewoon een heel goede tijd gaat worden en dat vandaag hier alles op zijn plekkie valt voor een eindtijd van uiteindelijk 39:23 minuten.

Een PR verbetering met 35 seconden maar liefst. Ik ben uiteraard keiblij. Dat onder deze best wel zware omstandigheden. De meest bemoedigende woorden van Han onderweg waren : Denk aan iets leuks! We hebben goed samengewerkt en bedanken elkaar na de finish. Ik eindig als 9e in een veld van 131 lopers en ben echt keitevree over vandaag.

Ik zit nog steeds na te genieten van deze mooie tijd en hoop later nog wat foto's toe te kunnen voegen.

Sportieve groet,

Corné